И тази година не липсват случаи, в които плажуващите не спазват никакви правила за безопасност и изпадат в доста неприятни ситуации, някои от които животозастрашаващи. Пред варненския “СайтЪТ” д-р Иван Иванов, директор на болница “Св. Климентина”, която обслужва медицинското обслужване по плажовете в морската столица сподели, че в последните няколко дни, които бяха изключително горещи, медиците са имали множество случаи на колабирали и припаднали заради високите температури.

“Тези дни имахме много такива инциденти, за щастие, всичките завършиха благополучно, но безрасъдството на плажуващите е изумително.

Вчера например имахме случай с туристи, които довели детето си на 3 години и половина на плажа във Варна с 40 градуса температура. След като лекарите са били повикани да окажат първа помощ, родители признали, че малчуганът е и с варицела. Колегите са успели да свалят високата температура и са изпратили семейството да се прибира в хотела”, обясни д-р Иванов.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com