Фестивал Академия за родители ще се проведе на 20-21 май в Plovdiv Stage Park – най-новата в Пловдив и уникална за България зона за изкуство и култура.

Организаторите канят бъдещи и настоящи родители и деца на два наситени и ползотворни семейни дни, в които заедно с 80+ специалисти, организации и творчески школи, ще могат да получат полезни съвети и насоки за родителството, да се забавляват и да бъдат заедно със семействата си. Входът е свободен.

През майския уикенд гостите на събитието ще могат да:

Чуят 10+ лекции за бъдещи майки и татковци – специалисти от Пловдив и цялата страна ще говорят за всичко от подготовката за раждане, през първите грижи и общуване с бебето;

Да получат насоки по 15+ теми за настоящи родители – как да говорим за трудните теми с децата, как да бъдем уверени родители, родителската вина, екранното време, адаптацията в детската градина и още много;

Да получат съвети в кътовете за безплатни консултации от логопеди, психолози, специалисти ранно детско развитие, консултанти по детски сън, ерготерапевти и още много.

А най-малките гости на събитието ще могат да се катерят, да се включат в творчески и научни ателиета, да играят настолни игри и още много, сред зеленината на Plovdiv Stage Park!

Редица организации с полезни услуги и продукти за родителите са се подготвили да отговарят на всички въпроси, както и много подаръци.

Наръчникът „Бъди активен в Пловдив“ дебютира на Фестивала „Академия за родители“

Сдружение „Безопасни детски площадки“ представя наръчник с контакти и телефони, на които местните в Пловдив могат да подават сигнали при нередности на площадката за игра, вандализъм, домашно насилие, онлайн тормоз. Наръчникът популяризира публични канали за връзка с институции и организации в града – общината и районните администрации, Държавна агенция за закрила на детето и др.

Това е първият подобен проект, който включва възможностите за гражданска активност в Пловдив. Сдружението има опит с подобни наръчници в София.

Наръчникът в джобен формат ще направи своя дебют на хартия на Фестивала „Академия за родители“ на 20 май, който ще се състои на Младежкия хълм в Пловдив, Plovdiv Stage Park. Справочникът ще е наличен и на сайта на сдружението, както и в профилите му в социалните медии.

„С този проект цели да подпомогнем пловдивчани, които споделят отговорността за безопасността на децата в деца, както и за състоянието на публичната среда. Надяваме се, че всеки, който търси начин за стигне до отговорните институции, или има нужда от помощ при инцидент, жертва е на насилие, ще се възползва от ресурса“, заяви Мая Цанева, председател на организацията.

Във фестивалната зона се предлагат храни и напитки, има места за пикник и хамаци, а зелената прохлада на Младежки хълм позволява семействата и гостите на града да прекарат целия ден на Фестивал Академия за родители.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com