Академия „Пчеличка“ е най-новата и иновативна детска занималня в София с мисия да въведе в България методика на работа с деца, която прави западноевропейските народи толкова успешни. Детската занималня, локализирана в квартал Лозенец, в София, предлага интересен и иновативен подход на обучение на дечицата, голям набор от разнообразни занимания, стимулиращи ранното детско развитие и въображение, съобразени с тяхната възраст и индивидуалност.

Академията е с програма изцяло на английски език, чрез която децата изучават чуждия език под формата на игри и ситуации и придобиват по-лесно познания за различни сфери от живота. Думите на английски се показват нагледно чрез играчки, дрехи, усещания, сезони, природата наоколо и други способи. Под формата на игри и забавления и с помощта на английско говорящ преподавател обучаващите се в „Пчеличка“ деца ще се научат да говорят и разбират свободно английски език за нивото, съобразено с тяхната възраст. Същевременно ще придобият личностни и социални умения, които ще ги подготвят за реалния многоезичен и мултикултурен свят. Ще  развият богато въображение, творческо мислене, увереност и самостоятелност.

Какво представлява курсът по подготовка за адаптация в детската градина?

Философията на академията включва чиста и безопасна среда за работа, качествена и здравословна храна, активности, свързани с личностното развитие на техните „пчелички“. Академията е подходяща за деца на възраст между 2 и 12 години с възможност за полудневен и целодневен престой.

Помещенията са разделени на тематични зони, където децата да се чувстват свободни да общуват и играят, да надграждат своите умения и знания за света и да изразяват себе си. Детската библиотека е една от най-предпочитаната от родители и деца зони. Там те развиват речта си, любознателността си и своето въображение и се докосват до магията на детските книжки, докато слушат любимата си приказка или стихотворение на български и/или на английски език.

В детския образователен кът пък дечицата изучават азбуката, фонетиката, цифрите, математиката. Учителите работят и върху развитието на уменията за мисленето и логиката, езиковите и речеви умения, подобряване на паметта и вниманието, опознаване на света и природата, социалните умения и себеизразяване на децата.

В зоната за творчески занимания децата рисуват, пеят, танцуват, имат арт ателиета и организират прожекции и куклен театър. Тук учителите пробуждат първия интерес на децата към творчеството и изкуствата, и не само, чрез занимания развиват фината моторика, въображението, музикална култура и ритмика, социални умения и колективна игра, както и учене чрез подражаване и имитация.

В зоната за игра  на академията, вашето дете ще се срещне с много нови приятели и ще създава нови, вълнуващи взаимоотношения. А на покритата тераса, играта ври и кипи. За повече информация, ще намерите Академия „Пчеличка“ тук: София 1164, кв. Лозенец, бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” № 26 (вход от ул. “Неразделни” №1)

Понеделник – Неделя: 08:00 – 21:00ч.
weebeeacademy.lozenets@gmail.com
Телефон: 0884 940 884

Статията е спонсорирана от Академия „Пчеличка“

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com