Появи се видео, на което момче, много приличащо на изчезналия 12-годишен Александър, се разхожда из кварала Мошино.
Минути, след пускането на видеото, бащата на Александър потвърди, че това е синът му.

Кадрите са заснети от жена на име Татяна тази сутрин, а действието се развива пред блока й: „Не забелязах накъде е отишло детето. Стана ми студено и отидох да си взема горнище. Като се върнах, вече го нямаше. Преди това сигурно е стоял много време,
моето видео е 3 минути. Той си играе с котенце“, каза тя в лайф видео, излъчено в страничката, създадена по повод издирването на Сашко. “Момченцето го видях сутринта, докато бях на прозореца. Докато снимах клипа обаче видях, че момченцето е с очила, има чантичка и минерална вода в себе си. Не знам дали е това, което се търси, но реших да покажа видеото, защото може да е полезно”.

Полицията не е потвърдила информацията

„Това е той и в момента екстрасенската каза, че е до някакъв бетон, който е без прозорци и врати. Явно е някакъв строеж, сега ще търсим строежа“, заяви бащата по БТВ.

„Той ми е единственото важно нещо, той ми е единствен в живота. Няма смисъл да живея, ако не го намеря. Така че каквото искат да си говорят, това са някакви глупости и измишльотини. Моята вина е, че си погледнах в телефона”, каза Александър Цветанов.

Над Профилакториума се разхождали често и детето никога не е правило опит да бяга, твърди бащата.

„Аз спирам колата, той слиза, взима си зайо байо или някаква играчка и тръгва пред колата, защото аз имам ДЦП и ми е трудно да се справям с неговото темпо. Той тръгна, както си се разхожда пред мен, но той не тръгва да тича пред мен, а си играе с мравки, камъчета, пръчки и аз го догонвам с колата. Загледах се в моя интернет за няколко минути, но примерно 5-10 минути и след това го нямаше”, разказа Цветанов.

През цялата нощ и лелята на Александър също търсеше племенника си. Жената призна, че той и преди се е губил, но винаги са успявали да го намерят сами – без намеса на полиция.

„Той понякога такива детски забежки прави. Мисля, че го е направил неволно. Няма причина. Той понякога така в стремежа си да си поиграе, ги прави тези забежки, но няма причина, според мен, да изчезва от родителите си и от вкъщи”, заяви Елисавета Ваклинова.

Лелята е категорична, че Александър не е в града.

„Ако слезе до центъра на града, сам ще намери дома си. От центъра той се прибира сам”, каза Ваклинова.

Входната врата на блока, в който живее Александър, от вчера стои отворена, с надеждата, че ако момчето само се прибере, ще може да си влезе в дома. Според баща му Сашко е кален на студ.

„Той има много висока степен на имунна защита, здрав е физически, може да издържи, но не може да издържи без вода и храна, той трябва нещо да яде и да пие”, каза Александър Цветанов.