Бащите на деца до 3-годишна възраст да имат закрила от уволнение, предлага политическо движение “Социалдемократи”, което е коалиционен партньор на “Продължаваме промяната”.

Бащите вече ще имат право на двумесечен платен отпуск

В момента Кодексът на труда предвижда такава закрила само за майките. Те могат да бъдат уволнявани от работодателя с предварително разрешение на Главната инспекция по труда, обясни председателят на движението Елена Нонева:

“Считаме, че такава закрила трябва да има по отношение на втория родител, това е бащата, защото той е основният фактор. В повечето случаи, който осигурява финансовата стабилност в семействата. Считаме, че е необходимо да има една по-сериозна и дълготрайна социална програма, най-вече за насърчаване на раждаемостта в страната”, аргументира се тя.

От движението предлагат и промени в Закона за движение по пътищата, които предвиждат нов модел на налаганите глоби при нарушения.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com