Използването на колана по време на бременността е единственото най-ефективно действие, което можете да предприемете, за да защитите себе си и нероденото си дете в случай на пътен инцидент, категорични са от Деца на борда, които са открили и превели полезна брошура на Агенцията по национална магистрална безопасност на САЩ, която отговаря по много разбираем начин на основните въпроси за безопасността на бременните в автомобила, включително правилното поставяне на колана.

Така, че отговорът на въпроса на “Бременна съм, трябва ли да слагам колан?” Е – “ДА” — докторите го препоръчват. Ползването на автомобилния колан по време на бременността е единственото най-ефективно действие, което можете да предприемете, за да защитите себе си и нероденото си дете в случай на пътен инцидент.

Храни, напитки и продукти, които да избягваме по време на бременност

За да не нараните себе си и бебето си, предпазният колан трябва да бъде правилно закопчан и да е триточков.

Закрепете колана за скута под корема, ниско и плътно на бедрените кости. Никога не носете колана през или над корема, съветват експерти и медици, защото това може да причини отлепване на плацентата по време на катастрофа.

Винаги използвайте и раменния колан, който трябва да приляга плътно между гърдите ви и отстрани на корема. Ако коланът на рамото прерязва врата ви, преместете седалката или колана, така че да ви пасне по-добре.

Бременна съм… какво да правя (4-6-та седмица)

Не изключвайте въздушните възглавници

По отношение на въздействието на въздушната възглавница, различни изследвания показват, че правилното поставяне на предпазен колан почти елиминира повишения риск от въздушната възглавница при катастрофа. Ако шофирате, гръдният ви кош трябва да бъде на поне 25 см от волана, за да се сведе до минимум нараняването. А ако се возите, можете да изместите седалката максимално назад, или да седнете на задната седалка, но с колан.

Краш тест симулация на бременна с грешно поставен колан

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com