Блогът Dani’s Cookings се роди съвсем естествено като резултат от любовта на Дани към кулинарните експерименти. “Винаги съм обичала да готвя, макар че имаше един дълъг период в живота ми, когато имах съвсем различни приоритети. Готвенето пак дойде на дневен ред, когато се събрахме да живеем заедно с мъжа ми през 2012-та година. Тогава открих че има такова нещо, наречено кулинарен блог и веднага реших, че няма начин да не си направя и аз такъв. Започнах го като онлайн версия на стария ми тефтер с рецепти. Десертите са ми най-голямата слабост, затова блогът бързо се ориентира към сладкарска тематика. В началото приготвях основно класически сладкиши, но след като се роди детето ми, все повече се замислях за вредите от захарта. Тъй като покрай блога приготвям десерти всяка седмица, синът ми започна да иска и той да яде от тях. Затова ми стана навик да използвам все повече здравословни продукти в рецептите. Благодарение на експериментите научих, че не е нужно един сладкиш да е пълен със захар, за да е вкусен. Можем да приготвяме прекрасни десерти с нерафинирани продукти, красиви торти с малко въглехидрати, кексове и бисквити без глутен и дори без млечни: важно е да изберем и съчетаем правилните продукти.

И до днес в блога продължавам да публикувам и рецепти със захар и бяло брашно. Моето мнение е, че всичко е позволено с мярка за хората, които нямат заболявания или алергии. Целта на Dani’s Cookings е да празнува любовта към десертите и печивата и да помогне на всеки да се наслаждава на красиви и вкусни домашноприготвени сладкиши! Представям ви една рецепта за веган фъстъчени сладки с банан, които са много лесни и можем да ги приготвим заедно с нашите деца”.

Фъстъчени сладки с банан


Продукти:
1 голям банан, смачкан с вилица
120 г фъстъчено масло
2 с.л. смляно ленено семе
6 с.л. вода
120 г пълнозърнесто брашно от спелта
2 с.л. мед или кленов сироп
1/2 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. ванилова есенция

Приготвяне:

  • Накиснете смляното ленено семе във водата и разбъркайте.
  • В средна купа смесете брашното от спелта с бакпулвера и разбъркайте.
  • В по-голяма купа разбийте с тел фъстъченото масло, банана, накиснатото ленено семе и меда (кленовия сироп). Постепенно добавете брашното с бакпулвера.
  • Разбъркайте с дървена лъжица, докато се получи меко и лепкаво тесто. Ако тестото стане много гъсто, добавете още 1-2 с.л. вода.
  • С намазнени ръце направете топчета от тестото. Наредете ги върху тава, покрита с хартия за печене.
  • С вилица притиснете леко сладките отгоре два пъти перпендикулярно, така че да се получи оребряване.
  • Печете за 10-12 минути на предварително загрята фурна до 180 градуса.

Блог: https://daniscookings.com
Instagram: https://www.instagram.com/daniscookings/
Facebook: https://www.facebook.com/daniscookings/

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com