Детски кът на работното място приема деца на служители в общинската администрация в Симитли. Двадесет родители към момента се възползват от тази услуга и целодневно или почасово водят своите деца в детски кът „Радост“, каза Маруся Филатова – главен специалист „Европейски програми и проекти“ към администрацията.

Предимства на детските пързалки

Целта на своеобразната занималня е служителите да бъдат спокойни по време на изпълнението на своите задължения и когато се налага преди или след работното време да са ангажирани със задачи, да имат осигурена грижа за своите малки деца, посочи Филатова.

Детският кът е изграден по оперативната програма „Развитие на човешките ресурси“ по проект на Община Симитли и е оборудван с необходимите мебели, играчки и материали за работа с деца. Обособени са две зони, съответно за деца от 3 до 7, и от 8 до 12 години. Грижа за децата полагат четирима обучени служители, които са назначени по същия проект.

Директори предлагат родителите да се включват в работата в яслите за по 4 часа на ден

Маруся Филатова посочи, че идеята е услугата да се запази и детският кът да продължи да функционира и след изтичане на срока на проекта, за да могат служителите спокойно да съвместяват служебния и личния живот.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com