“Не се готвим да отворим детските градини, към момента данните не ни водят в тази посока”. Това каза на брифинг в Министерски съвет във връзка с разпространението на COVID-19 у нас министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов.

„Ясно го казах на брифинга, който дадох при раздаване на линейките, че имаме нужда от цялата информация до края на тази седмица, за да вземем това решение. Когато имаме достатъчно данни, ние ще вземем или няма да вземем това решение. Нека да не се отказваме по средата на пътя. Остават само 10 дни до 21 декември, нека ги прекараме в партньорство. Протягаме ръка към всички българи, които спазват мерките, които сме приложили. Нека да проявят разбиране за тяхната необходимост. Нека за 10 дни, ако можем, да загърбим политиката, политическите пристрастия и обвинения и да се съсредоточим в целта, която преследваме – да овладеем епидемията и да прекършим гръбнака на този невидим враг, с който се борим“, допълни той.

Борисов: На 14 декември може да пуснем детските градини и яслите

„За последните 7 дни излекуваните са 16 872 души. Общо за последните 4 дни, само за тази седмица, са 11 405. Тези числа са надеждата, която ни е необходима в битката, която продължава да ни притиска и да оказва натиск върху здравната система“, подчерта той.

Здравният министър отчете, че за последното денонощие направените проби за коронавирус са 8 578, 3 328 от които – положителни.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com