Надали има някой от вас, който да не е срещал така популярното Монтесори легло в интернет, което е неразделна и супер забавна част от Монтесори спалнята.

Как да намалим вредите от екраните при децата?

Докато пораснат и станат твърде големи за креватче, преходът на децата от бебешко легло към голямо легло може да бъде сложен. В един момент бебешкото умалява, а спалнята сама по себе си е доста висока и детето може да се затрудни да се качи в нея.

Именно заради това в Америка са така популярни подовите легла, които позволяват свобода на движение и независимост. През деня, докато децата си играят в стаята, може съвсем спокойно да се качат на леглото сами, както и да слязат, без да се притеснявате от това.

Обикновено се препоръчва да се премине към подовото легло някъде между 2 и 3 годишнината на детето. Очевидно това зависи много и от самото дете.

Защо е важно децата да играят с безопасни играчки и ролята им в детската градина

Обикновено родителите започват да мислят за това, когато детето им започне да се изкачва от креватчето си или показва други признаци, че жадува за собствената си независимост.

Защо леглата на Монтесори са на пода?

Поставянето на леглото на пода поддържа няколко принципа на Монтесори, включително: свобода на движение и насърчаване на независимостта.

Ако таткото вкъщи е сръчен, то вижте няколко идеи как да си направите сами Монтесори легло.

Вижте видео за процесите

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com