12 деца в Пловдив е възможно да са с хранително отравяне. Всички те са от втора група – на 4-годишните, в детска градина “Славей” в район “Северен”, научи bTV.

Децата са със симптоми на повръщане. Родителите на три от тях са потърсили медицинска помощ. Те са били приети снощи в Клиниката по инфекциозни болести към УМБАЛ “Свети Георги” между 22 и 2 часа през нощта. След намесата на лекарите и положената необходима грижа състоянието на децата е подобрено. Няма данни за оставени в лечебното заведение.

Сред симптомите са главоболие, гадене, повръщане, диария, промяна в активността и анемия.

Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекцията извършват проверка, взети са проби от храната. От нея обаче са яли децата в цялата детска градина, но само във втора група има проявени симптоми. Очакват се резултатите от взетите проби. В дневното меню на децата за закуска е имало сандвич с яйчен пастет и зелени подправки, зеленчук, прясно мляко и плод. За обяд – супа от леща, пилешко месо с ориз, плод и хляб. За следобедна закуска – сандвич с мед и масло и кисело мляко.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com