ДГ „Синчец“ в  Троян е първата иновативна детска градина в областта, одобрена по проект на Министерството на образованието и науката за иновативна детска градина. Освен троянската детска градина, за областта има още 2, в Ловеч и Луковит.

Спряха проекта за дететгледачки от държавата

Екипът на детското заведение  разработва проекта, чиято цел е повишаване качеството на предучилищното образование и осигуряване цялостното развитие на детската личност чрез прилагане на иновативни образователни практики.

С този проект се цели да се приложат иновативни STEM практики в обучението от четвърта възрастова група. “С това ще „модернизираме процеса на учене на новото поколение деца и ще им предоставим възможността да експериментират, наблюдават и прилагат получените знания в среда на днешния технологичен напредък чрез роботизирани помагала”, сподели директорката на детското заведение г-жа Виолета Маркова за Троян експрес.

Планирате семейнo пътуване? Вижте тези съвети:

Основната цел на проекта е децата да експериментират, планират и постигат практически задачи.

Цели се „учене чрез игра и експерименти“ и образователният процес да е „от практика към теория“.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com