Родители протестират в София, заради повторното отваряне на системата за кандидатстване в детските градини и ясли в София и отлагането на класирането. Те считат са несправедливо повторното отваряне и посочват, че заради него са паднали надолу в класирането. Такъв е случаят на Валентина Калоянова – от 11-то място в класирането детето ѝ слиза на 37-мо, споделя БТВ.

„Истината е, че на повечето хора и родители това вече е ясно и ни омръзна и ни писна всяка година да влизаме в този сценарий – „разделяй и владей“. Настояваме за оставката на кмета на столична община Йорданка Фандъкова незабавно, както и на целия ѝ екип“, коментира Георги Тодоров. Гергана Василева, директор на детска градина номер 6 „Вълшебен свят“ в район „Надежда“ не смята, че повторното отваряне на системата е несправедливо.

„Аз смятам, че решението на Столичната община да отвори системата отново е напълно оправдано, защото има родители, които явно не са съобразили мястото на К2 и така детето не може да участва в класирането“, коментира тя. От общината напомнят, че това е временно класиране.

„Със сигурност ще предприемем действия. В момента в системата забелязваме много новорегистрирани и нови деца. Те обаче няма да бъдат допуснати до това първо класиране, защото не е редно, срокът беше до петък“, увери Генчо Керезов,
заместник-кмет по направление „Дигитализация, иновации и икономическо развитие”.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com