Запознайте се с Деяна и Станислава – две дами, за които разказах през изминалите дни в блога. Общото между тях е, че и двете са отдадени на преподаването.

Деяна има собствена езикова школа, а Станислава е учител и класен на деца в прогимназиален етап в ОУ „Неофит Рилски“, с. Ловчанци.

Закъснелият разговор в клас – за насилието, образованието и жените

Говорим ли достатъчно за домашното насилие с децата и къде е мястото на тази тема в училище? Какво знаят подрастващите момичета и момчета за различните форми на насилие и към кого могат да се обърнат, ако имат нужда от помощ?

От блога на Джандева: среща с Нона, детска академия за танци и бебета в цедилки

“В ежедневната си работа се старая да обръщам внимание на важните теми извън учебния материал – за отношенията помежду им, за личната отговорност и личния избор, който определя живота им”, ми сподели Станислава.

Тя е млада учителка и майка на две момичета, а темата, която отворихме е важна за всички родители.

Да правиш бизнес означава да се посветиш на кауза

“Мисля, че най-големият капан по пътя на предприемача е да сведеш почти цялото си аз само до този път.”

Деяна Талева от Езикова школа „Инсайт“ говори от личен опит, защото за три години е минала през целия спектър от емоции – от еуфория до тежък бърнаут.

Дни преди школата да отпразнува рождения си ден, с Деяна върнахме лентата назад. Разговаряхме за неочакваното начало, трудните моменти и овладените уроци.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com