Събират се играчки и книжки за педиатриите в страната – Ангели за България, стартирана от българи във Великобритания, е поела дългосрочната инициатива да обзаведе детските кътове в Педиатричните отделения в държавните болници в страната. Черпейки от международния опит и ползи за психично и физическо здраве на децата, те искат да помогнат българските болници и техните малки пациенти да имат един по-приятен и безгрижен престой по време на тяхното лечение.

Дотук са успели да направят цели 20 къта в 20 болници, в 20 български града. Всеки месец изграждат по два нови детски къта, а сега наред са болниците в Провадия и Велинград.

Грижи за новороденото в дома 14 дни след изписването ще се покриват от НЗОК

Всеки, който има запазени детски книжки и играчки, може да ги изпрати на адреса за дарения на организацията, а те ще ги преразпределят към кътовете, които обзавеждат. 

Играчките може да са дървени или пластмасови, но не и плюшени, защото не подлежат на болнична дезинфекция.

Проектът има за цел да закупи еднотипни мебели за детски кътове и да събере играчки за деца под 3 години. Основното обзавеждане се състои от: масичка, столчета, килимчета, шкафове с кутии за съхранение на играчки, детска готварска печка и мебели за кукла, писта, палатка,стикери за стени и украса. За играчки Ангели за България ще разчита на свои дарители, като кампания за тяхното събиране ще се провежда всеки месец.

Ангелите имат за цел да изградят два детски къта месечно и това ще струва от 1000 до 1300 лв. на месец в зависимост какви дарени играчки ще получат.

Може да изпращате даренията си до офис на Еконт в София, кв. Малашевци, ул. Първа българска армия 82, п.к. 1225 за Фелина Ковачева, телефон: 0988 398 659 (след 18:00 ч).

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com