Димитър Костадинов от село Орляне подари на Общинската биоградина в Троян пчелно семейство, с което бяха увеличени кошерите за био мед, които вече са част от градината.

“Разказа, че веднага след като прочел за градината ни решил да помогне. Била съм в неговия биопчелин още като депутат – преди повече от 10 години”, споделя кметът Донка Михайлова.

Децата в детските градини в Троян с първата у нас общинска био градина, ще имат и кошери за мед

Желанието му сега е да подари на всички деца от троянска детска градина или училище индивидуални подаръци – биомед и да разкаже на децата повече за свойствата на българския мед.

Припомняме, че община Троян е първата в България, която създава собствени зеленчукова и овощна градини изцяло за храненето на децата. Проучила е опита и на общини от Франция и Италия.

750 деца в общинските градини в Троян ще се хранят от две овощни – с 556 ябълкови дръвчета и 2,8 декара, засадени със сливи, и една зеленчукова градина.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com