Да те осъдят за „родителска небрежност”

Свидетели сме на много нередности в семействата – да оставиш детето си в парка само за часове и най-спокойно да се прибереш вкъщи, да зарежеш бебето си пред блока, за да “го вземе някой по-добър родител”. Безобразия всякакви, но да те осъдят за родителска небрежност? Да – възможно е!

Двама съпрузи от американския щат Мериленд бяха осъдени на пет години затвор условно заради лоши шеги с петте си деца.

Преди време те създали канала DaddyOFive в YouTube, където публикували видеа, в които погаждат жестоки номера с децата си.

В някои от кадрите се чува как семейство Мартин крещят нецензурни думи на децата си, докато те не се разплачат. А в една от сцените се вижда как блъскат едното момченце в етажерка за книги, след което от носа му започва да тече кръв.

След като тези виде набират популярност, цялото семейство преминало през психологически прегледи, и било установено, че две от децата – 10-годишният Коди и 11-годишната Ема страдат от психически травми вследствие на видеата. През май двойката изгуби попечителството над Коди и Ема, които са биологични деца на Майкъл и доведени за Хедър.

Може би да си родител не е лесно, но това не ти дава право се “шегуваш солено” с децата си.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com