“Секретен туит” стресна ядрената служба на САЩ – l ;; gmlxzssaw” – това приличащо на код съобщение предизвика редица въпроси и притеснения, след като беше получено в Туитър профила на Стратегическото командване на САЩ, управляващо мощните ядрени сили на страната.

Адаптация на децата в детската градина

Мистерията обаче беше разкрита, оказвайки се, че загадъчното съобщение е дошло от любопитно двегодишно дете, което като всяко едно вкъщи с родителите си, се докопало до компютъра, докато родителите му са хоум офис. “Мениджърът на командването в Туитър, докато беше в състояние на дистанционна работа, за миг остави акаунта на командването отворен и без надзор. Малкото му дете се възползвало от ситуацията и започнало да си играе с клавишите, като несъзнателно публикувало туит”, обясни Кендъл Купър от “Стратком” в писмо по случая. “Не се случи абсолютно нищо престъпно, т.е. няма хакване на нашия акаунт в Tуитър.”, допълни той.

“Стратком” управлява американското стратегическо възпиране – тоест ядрени арсенали и противоракетната отбрана, които са предназначени да обезсърчат всяка атака срещу страната от други сили. В тази връзка медийните коментари на службата се наблюдават внимателно за признаци на някаква промяна в настоящата му отбранителна позиция.

30 минути по-късно и двете съобщения бяха изтрити.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com