Нелеп случай в Берковица. Две деца избягаха от детска градина, а часове наред персоналът не е забелязал липсата им. За щастие, са открити невредими, докато се разхождали из града.

Инцидентът е от понеделник преди обяд. Момиченца на 4 и 6 години напуснали незабелязано пределите на детското заведение. Учителката, която е на смяна, не разбрала, че отсъстват, тъй като е отговаряла за сборна група с много деца, обясниха от ръководството.

„Учителката е била навън с децата и не е забелязала. Те са трийсет и няколко деца, с една леля персонал, която обслужва децата, защото има различни възрасти“, коментира Илонка Славкова, и.д. директор на ДГ “Малина”.

По обяд родител установил, че раницата на детето му е пред дома им, но то самото липсва. Незабавно е подаден сигнал, започва издирване. В ранния следобед малките бегълци са забеляни да се разхождат в близост до училище. Тече проверка.

„Важното е, че децата са намерени и са здрави, оттук насетне да видим какво ще се случи с ръководството на детската градина. С отговорността, която трябва да поемат. Това, че са били повече деца, не означава, че не носим отговорност“, коментира Димитранка Каменова, кмет на Берковица.

„Колко време са отсъствали децата, не мога да ви кажа точно колко, ще се прегледат камерите, ще се види. Мерки имаме достатъчно строги, случват се инциденти, не е изолиран случай, като в цялата страна“, казва Илонка Славкова.

Родителите са подали жалби. На виновния персонал ще бъде потърсена отговорност.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com