Община Пловдив използва времето, в което децата са вкъщи, за да извърши дезинфекция на помещенията на всички 52 детски градини. За максимално осигуряване на безопасността на децата бе сключен договор с фирма, която е представител на България на водеща германска компания в развитието и приложението на нанотехнологиите.

Технологията осигурява трайна антимикробна защита за повече от една година, като унищожава до 99% от всички вируси и бактерии. Основният компонент е нанопокритието от минерални иглички, които улавят и ликвидират вирусите дори от 8 метра. В рамките на 6 часа се образуват малки невидими за човешкото око кристалчета от течността. Иновативната формула въздейства много успешно срещу всякакви вируси и бактерии, в това число и срещу COVID-19, а нанотехнологичната течност създава защитен слой за минимум една година.

Служителите в частните детски градини и ясли с компенсации до 3 януари

Дезинфекцията с тази технология е безопасна и е съобразена с изискванията на Министерството на здравеопазването и Министерство на земеделието, храните и горите.

В рамките на месец е извършена дезинфекция на активните повърхности в сградите на 52 общинските детски градини общи части, входна врата и фоайе, парапети на стълби и места за сядане, общи части и канцеларии чрез третиране с нанотехнологията “Ликуид гард”.

Очаква се на 4 януари 2021 г. всички детски градини да започнат нормална работа след дългата принудителна ваканция.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com