Без изненада всички кандидат-кметове, на който и да е град в България, засягат най-болезнените теми в своята предизборна кампания

Хекимян и Терзиев влязоха в спор колко точно места не достигат в детските градини по време на Дебата за София на живо по Дарик. Според кандидата на ГЕРБ Антон Хекимян не достигат 2000 места в детските градини. Той обещава, ако стане кмет, да построи 37 нови сгради на детски ясли и градини.

Васил Терзиев обясни, че общо в градини и ясли недостигът е на 10 000 места. Очаква в своя мандат да бъдат построени около 25 детски заведения, които да поемат децата.

И двамата кандидати са категорични, че трябва да се компенсират родителите на неприетите деца, дори да не са записани в частна ясла или градина. Единни са и че бизнесът е добре да изгражда детски градини на партерния етаж в бизнес сградите, за да се стигне до по-бързо решение на проблема.

Мнението на Ваня Григорова, кандидат за кмет на София от коалиция БСП е, че проблемът с обществените детски градини в София не бе решен, за да има клиенти за частните. “18 години не бе направено нищо за обществените детски градини в София, опасявям се, че това е направено съзнателно – за да има клиенти за частните детски градини”, посочи тя.

Григорова очерта липсата на детски градини и достъпни жилища в София като част от демографския проблем на страната.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com