На 21 януари 2024 (неделя) е Световен ден на снега. На тази дата всички деца на възраст до 11 години (вкл.) ще карат цял ден ски или сноуборд в Банско срещу само 1 лев, съобщиха от концесионера “Юлен” АД. Картата може да се закупи срещу предоставяне на документ, удостоверяващ възрастта на детето.

За малките гости са подготвени състезателни игри със ски, спускане с туби, сладки изненади и снежно настроение. Мероприятията на Бъндеришка поляна ще започнат в 10:00 ч.

Така за поред път Банско ще се присъедини към инициативата на Световната федерация по ски (FIS) – Световен ден на снега. Той се отбелязва за първи път през 2012 г., като участие вземат 42 държави. Към днешна дата са се състояли над 4500 събития с повече от 2,7 милиона участници. Целта е повече деца да бъдат привлечени към занимания на снега и за популяризиране на зимните спортове. Глобалната инициатива през 2024 година обединява над 500 празнични, спортни и забавни събития в световноизвестни зимни центрове.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com