Онлайн групите за майки могат да бъдат чудесни места за намиране на съвети, споделяне на собствен опит или получаване на подкрепа. Но реалността е, че в много от тези групи също се разпалват огромни скандали само с един пост за съвет или взаимопомощ и много майки се чувстват засрамени от избора, който са направили за децата си.

Всеки ден откриваме mom shaming-а и у нас – да се срамуваш за решение, което си взела за децата си

Точно това решава да осмее фотографът Аби, която заснема най-честите причини една майка да се срамува и да е осъждана от другите в интернет. На снимките са изобразени деца, които държат табели, на които пише неща, заради които майките им са били засрамени от други родителите в интернет.

3 идеи, с които да накараме децата да хапват повече полезни зелени храни

Крайният резултат е мощна поредица от снимки, която показва, че въпреки всички ненужни поводи за срам, майките се справят чудесно и децата им са все така доволни от избора им. Всички имаме различия в родителството и трябва да осъзнаем, че всеки е отгледан по различен начин и има различни ценности за семейството си.

Родителите ми работят 8 часа на ден, 5 дни в седмицата и мен ме отглежда бавачка

Мама е пиела кафе докато е бременна с нас

Мама не ме кара да ям насила, ако не искам

Мама продължила да тренира докато е бременна с мен

Имам телевизор в стаята си

Имам айфон

Хранеха ме с кърма от шише докато станах на 1

Всички сме родени чрез неестествено раждане

Още ме возят с бебешката седалка в колата

Още спя с родителите си

Мама ме оставя да се тръшкам

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com