Европейскатап комисия отново е подела поредната джендър пропаганда -отрича се от употреба на думата „майка“. Вместо това искат да се замени с лицето, родило детето или родител 1 и 2, за да има полова неутралност.

“Гласувах убедено против становището на правната комисия в Европейския парламент, в което се подкрепят текстове, предложени от Европейската комисия, където е премахната думата “майка”, вместо това се използва “лицето, родило детето””, споделя еродепутатът Ангел Джамбазки, който сподели за поправката.

“Продължава да ни се налага диктатурата на безполовите, на това да наричаме родителите с “Родител 1” и “Родител 2”. Това трябва да спре. Половете са биологични, а родителите са майка и баща.

Категорично не приемам и прокарването на еднополовите бракове под предлог, че се защитават правата на децата по този начин. Не, така се подменя правния ред на държавите членки, които не признават бракове на еднополови двойки. Затова, с колеги внесохме искане държавите членки да имат свободата да не прилагат този регламент. Нашата Конституция е ясна по този въпрос. Бракът е свещен съюз между мъж и жена”, допълва още той.

В „Състоянието на Съюза за 2020 г.“ председателят на Комисията Урсула фон дер Лайен заяви: „Като част от [стратегията за равенство на ЛГБТИК лицата], аз също ще настоявам за взаимно признаване на семейните отношения в ЕС. Ако сте родител в една държава, вие сте родител във всяка държава”.

Във Франция това е факт още от 2019. Според френски депутати формулировките от училищните документи до момента не са отчитали случаите на еднополови семейства, макар Законът за “брака за всички” да е приет още през 2013 година.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com