“Въпросът е какво ще стане, ако отворят детските ясли и градини. В Европа някои страни са отворили само за деца със специални образователни потребности или други групи деца, които се нуждаят от тази услуга, като например родителите им са на първа линия в борбата със заразата”, каза бившият здравен министър Мирослав Ненков пред БНТ.

И Ананиев и Мутафчийски нямат представа кога да отворят детските ясли и градини

„Не може на малките дечица да кажеш стой на два метра от другите и не е задължително децата да са болни и лесно да го предадат едно на друго“, каза още той.

„Не ни харесва изолацията и това да са затворени детските градини, но трудно се взима това политическо решение“, допълни той и уточни, че проблемът с детските ясли и градини е най-вече пазенето на дистанция между децата.

Допълнителни 20 дни платен отпуск за един от родителите

На въпрос дали доктор Мирослав Ненков би пуснал децата си на детска градина в условия на пандемия, той отговори категорично “Не”.

Вариантите на родителите са ограничени, дори голям брой от тях започват да мислят варианти за нощни смени или да взимат детето с тях в офиса, където е възможно. Дори да приемат допълнителните 20 дни платена отпуска, родителите ще изнемогнат, ако те отворят чак през септември.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com