Самуил е на 5 години, диагностициран с ДЦП квадрипареза и се налагат освен ежедневните рехабилитации тук в България да посещава и рехабилитационен център в Турция. 

Майката на Самуил сподели страхотна новина и този добър пример, трябва да се сподели! Ето и текста й без редакция”:

“Особено вълнуващ ден ми е днес, а и за Сами също. Низ от преплетени и най-различни емоции, съпроводени от чувство за неестественост на ситуацията и “празни ръце”.

Днес – 24 октомври, благодарение на едни детски феи /екипът на 114 ДГ Светулка/, аз и Сами скъсахме пъпната връв, която от раждането му, до сега ни свързваше.

Днес Сами за първи път посети детската градина без мен, и въобще, ама въобще не съм му липсвала

Искам да изкажа най-сърдечните си благодарности за директорката г-жа Богданова, за госпожите на Сами – г-жа Милушева, г-жа Маринова, леля Сашка и леля Бети за човешкото, сърдечно, добронамерено отношение и огромния професионализъм.

На Сами му е назначен помощник на учителя, който му помага през цялото време докато е в градината, а госпожите прилагат индивидуален подход и адаптират ситуацията спрямо неговите възможности. И всичко това дойде като предложение от самите тях.

Аз за първи път днес се почувствах напълно изгубена. Стоях пред детската градина и се чудех наистина ли се случва.

Благодаря е малко!”

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com