До 31 декември 2024 г. над 300 000 родители ще получат по сметките си еднократна компенсация по Програмата за финансова подкрепа на физически лица за транспорт. По нея се изплащат извънредно помощи за транспорт на семейства, които получават детски надбавки.

Помощите са до 300 лева на семейство и ще са за тези, които са били одобрени за детски надбавки в периода 1 декември 2023-29 февруари 2024.

Срокът за изплащане се удължава, тъй като “Лукойл Нефтохим Бургас” АД оспорва размера на вноските, които трябва да внесе във Фонд „Сигурност на електроенергийната система“. За да се оперира със средствата във фонда, е необходимо да има влязло в сила съдебно решение по възникналите спорове, каквото към момента няма. Министерството на труда и социалната политика ще изплати компенсациите, когато средствата от Фонда бъдат преведени, се уточнява в съобщение на ведомството.

Семействата от целевата група ще бъдат селектирани по служебен път и не е нужно да подават заявления или други документи за кандидатстване.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com