Невъзможно е е да се опише с думи какво се случва в една детска ясла или градина в течение на една година.

Само знаем, че ние родителите изпадаме в ужас, че трябва или искаме да оставим детето си на напълно непознати…

Никой няма да отрече, че не е лесно да оставиш своето перфектно, мъничко човече с други хора – без значение колко любящи или квалифицирани са.

Няма да те лъжа. Ще бъде трудно

За много деца това е първото им преживяване далеч от дома, далеч от тяхното място на комфорт и сигурност – мястото, където винаги могат да бъдат себе си.

Компенсации за неприети в детската градина деца

Иска ми се да има лесен начин за справяне с неизбежните фойерверки от емоции, които изпитва всяка майка, когато за първи път остави детето си в детска ясла или градина.

Но учителите са специална порода хора- особено учителите на най-малките. И те влизат в тази заместваща роля на втори родител с големи и отворени сърца и много любов за даване.

Те правят това непознато, плашещо място – магическо и чудно приключение.

Място, където тези малки хора могат да започнат да откриват кои са и как ще се впишат в този нов и сложен свят.

Място, което започва да се чувства като дом далеч от дома.

Учителите работят усилено, за да намерят този баланс между това да ги оставят да бъдат малки и да ги учат какво означава да пораснеш.

За някои това е първият път, когато им е казано „не“, помолени са да бъдат независими или да помогнат да научат някой друг на нещо ново.

За други това е първият път, когато им е показано какво означава да бъдеш в безопасност извън дома, да бъдеш чут или дори да ти бъде показана любов от друг, различен от родителите.

Да не можеш да си позволиш детска градина – реалността и в САЩ

По някакъв начин учителите успяват да научат 3-годишни как да бъдат хора.

Как да бъдат читатели, математици и писатели, учени, спортисти и артисти, съученици и граждани.

Как да споделят, да бъдат приятели.

Те учат на съпричастност, доброта, граници и отговорност, как да се справят с чувствата и емоциите си и как да се справят с болка и тъга.

Те ги учат на всички нюанси на това какво означава да бъдеш част от нещо по-голямо от тях самите – и в същото време, че е добре просто да бъдеш себе си.

Компенсациите за неприетите в общинска ясла – всичко от до

Учителите в детските градини превръщат бебетата в големи деца.

В този кратък момент от времето в крайна сметка ще бъде само фрагмент от голямата картина на живота им, въпреки че сега детската градина е целият им свят.

Някои дни са невероятни. Някои дни са мъчителни.

Надявам се, че те ще си спомнят, че веднъж, за кратък момент във времето, на едно вълшебно място, наречено детска градина.

А ти, която през сълзи пускаш своето всичко в новия етап от живота му – аз съм тук, за да ти кажа, че всичко ще бъде наред!

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com