Ако детските градини бъдат отворени, то те няма да са в никакъв случай задължителни за посещение, това коментира просветният министър Красимир Вълчев за БНТ.

Колко още ще оцелеят частните детски градини затворени?

По думите му е още рано за този етап, но той ще се случи при задължителна дистанция на децата и дезинфекция, както и при ограничен брой на децата в групата. “Дори частично отваряне, дори да кажем, че децата ще бъдат до 10 в група – това означава многочасово ежедневно взаимодействие на деца в група.

Това може и да е само идея на този етап, но вероятно има резон за развитието й.

Когато детските градини отворят врати отново, за всяка група там, където е възможно, се обмисля да има отделен вход. Така няма да има засичане между деца, учители и служители и няма да се смесват различните групи.

Борисов отказва да отвори детските градини, ето защо

Директорката на детска градина “Брезичка” обаче смята, че не е редно това да се случи преди 1 юни. Надява се на комплексни мерки, за да бъде максимално безопасно и за децата, и за училителите. Така и родителите ще бъдат спокойни.

А според Антонина Кенова от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система коментира за БНТ темата със затворените детски градини: “Медицинската сестра вкъщи да остане да си гледа детето или да го води с нея в болницата, за да може да работи. Имам и други случаи самотни майки – при тях е въпрос на оцеляване. Майките искат да работят, не искат 375 лева, не искат нищо”.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com

7 COMMENTS

 1. А какво да правят семействата , които нямат кой да гледа детето в къщи ?
  Или седиш и си го гледаш , но оставаш без работа…..

 2. Г-жо Кенова, не смятам да се регистрирам в някакъв сайт, достатъчно си губя времето да Ви отговарям. Не смятам й да Ви поздравявам, както Вие подминавахте въпросите и коментарите ми в 2 групи. Казвам се Ани Григорова и не се крия, предполагах, че автоматично ще излезе коя съм, след като влизам от ФБ. Склонна съм да вярвам на това, което пише, защото виждам държанието й коментарите Ви и във фейсбук.
  В отговор на г-жата, която е със странно име. И аз съм самотна майка и се справям сама с гледането на детето си. Опитвайки да изразя мнение, че по-удачно за момента е да ни обезпечат с допълнително платен отпуск за тези, които работят и друга финансова подкрепа, за тези, които имат нужда. Бях охулена, както се прави и с другите, които мислят по този начин във Вашата групичка, където само г-жа Кенова дава насоки кой как да мисли и какво да иска.
  Приятен ден на тролове и маниполатори!

 3. Възможно най-малко хора(никой) ще получат от тази еднократна помощ от 375 лв.

 4. Който не иска да си пуска детето, да не го пуска никой не го задължава. А относно до 375лв които дават Вие знаете ли, че не всички майки я взимат тази измислена помощ.

 5. Госпожо, управниците на прекрасната ни държава са такива, че е излишно да се надяваме и да мечтаем за каквато и да е подкрепа.Разбирам и подкрепям вижданията на Антония Кенова,защото и аз съм от тези самосправящи се майки. След като е ясно,че държавата ни няма да се погрижи за децата ни единствено ,което ни остава е да ни се даде шанс да се оправим сами. Нека отворят при дадени условия някои градини, а всеки родител сам ще вземе решение дали да рискува. Вярвам никой не желае да върви против законите и препоръките относно хигиена,дистанция и др, но трябва тези хора да имат някакви доходи.

 6. Здравейте, АНОНИМНА!
  Казах, че майките не искат 375 лв помощ, искат да работят. Ако не могат да работят искат АЛТЕРНАТИВА. Телевизията-майка не излъчи всичко, което казах 🙂 Ще ми е обица на ухото, естествено. Вие, ако имате ГРАМ достойнство е редно да излезете с името си, инак сте обикновен ТРОЛ. Сред майките, които искат алтернатива са медицински сестри, лекари- искат да работят в болниците, защото колегите им изнемогват. Дори не говоря за ковид отделения. Просто майките са във ВСИЧКИ сфери, ако ме разбирате!
  Манипулирам с какво, че не става ясно?
  Благодаря за вниманието!

 7. С какво право Антония Кенова говори от името на всички майки? Коя е тя? Кой й дава право да говори от името на всички майки? Особено частта, в която твърди, че майките не искат никаква финансова помощ. Влязох в групата й, за да разбера каква е тази анкета, която ми изпраща позната майка да попълня (без никъде да е описано кой я прави, с каква цел и къде ще бъде предоставена информацията). В групата манипулира хората, голяма част от които и се хващат. Има такива, които искат да продължат мерките каквито бяха в началото и правителството да обезпечи тези, които са в трудно положение за съответното време с необходимите мерки (финансови и др.). Веднага инакомислещия бива нападан, оплюван и накаран да замълчи.
  Всеки е съгласен, че 375лв. са твърде недостатъчни, за което е нормално да се желае да са толкова, колкото да стигат за цялото семейство да преживее кризата, а не да искаме да сеем навсякъде зарази, пък който оживее, оживее.
  Но това, което предлага г-жа Кенова е много изгодно за правителството ни – нито ще трябва да търсят начини да обезпечат хората и бизнеса, нито ще са отговорни за разпространяване на заразата, защото уж всички ние ще сме го поискали. И идва въпросът – за кой работи г-жа Кенова?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here