Ако детските градини бъдат отворени, то те няма да са в никакъв случай задължителни за посещение, това коментира просветният министър Красимир Вълчев за БНТ.

Колко още ще оцелеят частните детски градини затворени?

По думите му е още рано за този етап, но той ще се случи при задължителна дистанция на децата и дезинфекция, както и при ограничен брой на децата в групата. “Дори частично отваряне, дори да кажем, че децата ще бъдат до 10 в група – това означава многочасово ежедневно взаимодействие на деца в група.

Това може и да е само идея на този етап, но вероятно има резон за развитието й.

Когато детските градини отворят врати отново, за всяка група там, където е възможно, се обмисля да има отделен вход. Така няма да има засичане между деца, учители и служители и няма да се смесват различните групи.

Борисов отказва да отвори детските градини, ето защо

Директорката на детска градина “Брезичка” обаче смята, че не е редно това да се случи преди 1 юни. Надява се на комплексни мерки, за да бъде максимално безопасно и за децата, и за училителите. Така и родителите ще бъдат спокойни.

А според Антонина Кенова от Национален инициативен комитет за качествена и иновативна образователна система коментира за БНТ темата със затворените детски градини: “Медицинската сестра вкъщи да остане да си гледа детето или да го води с нея в болницата, за да може да работи. Имам и други случаи самотни майки – при тях е въпрос на оцеляване. Майките искат да работят, не искат 375 лева, не искат нищо”.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com