Вече има и електронни бележки в детските градини. Според родители в някои детски градини в София от няколко дни се приемат и електронни бележки в дневниците на педагозите.

Въпреки че бе обявено, че от догодина ще се въведат и електронните бележки за извинение на отсъствията на децата, посещаващи детски градини и ясли, те вече са факт.

Но родители скочиха и срещу тази иновация: “Както всичко в България и това с бележките е пълна каша! Ел. дневници на ДГ не са “настроени” още за отчитане на ел. бележки, но в същото време вече има не малко лекари, които отказват да дават хартиени. Така няма как да се отчете, че дадено дете е било болнични и има риск от неизвинени отсъствия. С една дума “хубава работа, ама българска “.

Вече се работи по това да се направят електронни здравно-профилактичните карти, които родителите в началото на всяка учебна година трябва да носят в училището, яслата или в детската градина, която детето им посещава. “В началото на следващата година ще бъдем готови, така че от началото на следващата учебна година вече няма да носим здравно-профилактични карти на хартия”, споделя министърът на здравеопазването.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com