Жена от персонала на детска градина в Силистра е заразена с коронавирус, съобщи д-р Теодора Начева, директор на РЗИ – Силистра. Става дума за жена на 48 г., която е от персонала на ДГ „Иглика“ в Силистра.

„След преглед от лекар й е предписано лечение вкъщи. Вторият случай е 20-годишен младеж. Организиран е и план да действие в ДГ „Иглика“, включващ преустановяване приема на деца от 20-ти юли (понеделник) в двете сгради до следващо нареждане I щателно хигиенизиране на двете сгради от персонала на ДГ и дезинфекция“, сподели още тя.

Kонтактните лица от персонала ще бъдат изследвани с PCR тест. Предвидена е и домашна изолация за 14 дни на лица от персонала, при които евентуално се установи положителен резултат.

РЗИ – Силистра ще установи кои деца са посещавали детската градина в периода 6-17 юли 2020 г. и ще им препоръча наблюдение от личните им лекари. С цел установяване на възможностите за обслужване на децата, прием на деца в ДГ ще стане след преценка на резултатите от изследването на персонала.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com