Всеки родител иска да даде най-доброто на своето дете, но защо при избора на най-важното – играчките, не се съсредоточаваме върху качествените и безопасни за децата играчки? За съжаление повечето от нас наблягаме на по-нискокачествени играчки, „еднодневки“, било то шарени и пластмасови или такива без сертификат за безопасност или произход.

Особено в детската градина, където контролът за избора и закупуване на играчки почти липсва. Отговорността за купуването на играчки в детските градини е изцяло или върху родителите, или пада върху директора. Но дали всички ние знаем как да избираме тези играчки и трябва ли да бъдат съпътствани със сертификати ?

Създателят на Bellamiestore – Виолета следва изцяло двата основни принципа при избор на детски играчки които да предлага на своите малки клиенти: на безопасност и качество и разбира се играчките да образоват децата чрез играта. За безопасността и качеството е важно играчката да притежава сертификат EN71. Този сертификат дава спокойствие , че за направата на детската играчка са използвани напълно безвредни бои, мастила и лепила.

При дървените играчки този сертификат гарантира, че дървесината е добита законна , и на всяко отсечено дърво, са засадени десет нови. Използването на най-добрите естествени материали и строгите стандарти за качество и безопасност правят възможна играта с предмета дългогодишна. Всеки артикул е изработен от нетоксични бои, с екологично лепило, биоразградими мастила и международни стандарти от класа на ISO 9001 за качество. В тях отсъства и PVC пластмасата, както и отровната съставка в нея – фталати.

За съжаление все повече лекари доказват вредата на този опасен химикал използван за направата на детските играчки. Защото децата има по-активна вентилация и метаболизъм и фталатите са още по-опасни за тях. Всички ние знаем , че децата играта с детските играчки често преминава през устата им. Така вредните фталати се отделят непрекъснато и попадат директно в тялото на нашето мъниче.

По-високата температура през зимния сезон в стаите или пък на слънцето предизвиква по-бързото отделяне на фталатите и попадането им в детския организъм. Според дългогодишни изследвания фталатите нямат остра токсичност, но имат натрупваща с времето и при ниски дози могат да въздействат продължително. За съжаление този вреден химикал влияе върху репродуктивната система, предизвикват тумори, алергии и дори увеличаване на черния дроб.

15 игри за детето вкъщи

Екипът на Bellami знаят това, затова са решили, че ще бъдат отговорни партньори на своите клиенти и ще предлагат само качествени детски играчки. Те са официални представителите за България на холандската марка – New classic toys.

А за да виждат повече детски усмивки са създали и специални търговски отстъпки за всички Детски градини, Образователни центрови и Училища. До -30% могат да се възползват дори и родители, решили да закупят играчки за градината на своето дете . Повече информация може да намерите в категорията „Играчки за детски градини“ или да се свържете директно с тях.

Ето и някои страхотни предложения за всяка детска градина или образователен център:

Дървена играчка с блокове за сортиране „Дъга“

Детската сензорна играчка „Дъга“ е подходяща за дечица на двегодишна възраст, които в момента изучават формите, цветовете и имат нужда от стимулиране на фината моторика, зрението, въображението и творчество. В комплекта има дъска с изрисувани цветове и форми, 10 дървени блока с стъклена леща в различен цвят.

Дървена играчка за стена – “Мече”

Много важно е от малки децата да се учат да играя заедно и да споделят една играчка. Затова дървената играчка „Мече“ е много подходяща за детски ясли и градини, където може да бъде поставена на стената, за да могат три деца да играят едновременно на нея. Дървената играчка има три забавни игри:  лабиринта с топче, огледало, пръчка с гайки за завиване и отвиване и зъбчати колела, чрез които децата освен, че ще се забавляват, но и ще развиват важни умения – фина моторика, памет, ловкост.

Дървена образователна дъска „Хигиената на моята уста“

Детската образователна играчка „Хигиената на моята уста“, с която децата учат основни житейски умения, например хигиена на устата, съдържа дъска под формата  на уста, четка за зъби, паста, зъбен конец и разнообразни видове храни, които могат да се разделят на кисели, горчиви, сладки и солени вкусове. С нея обучението по хигиенни навици е толкова лесно, че за дни децата ще знаят, че захарта е вредна за зъбите и образува кариеси или, че трябва минимум сутрин и вечер да мият зъбите си.

Дървена играчка за стена – Самолет

Дървената играчка „Самолет“ е щастието за всяко дете, защото е дълга почти 2 метра и има цели шест игри за развитие на паметта, ловкостта и фината моторика. Лесно се поставя на стената и е достатъчно голяма, за да могат пет-шест деца да играят едновременно. На нея децата могат да играят с лабиринт с мъниста, да въртят кръгче с топчета, има и дървен флипер с магнитни пръчки, голям часовник и зъбчати колела на опашката.

Дървена играчка – да броим и учим числата

С дървената играчка да броим и учим числата децата ще направят първите си стъпки в математиката, жизненоважна част от живота на всеки човек. Лесно движещите се части на дървената играчка – да броим и учим числата, позволява на децата да я подреждат по различни начини. Първо можете да наредите цифрите от 1 до 10. След това да подредите блокчетата с точките, като броя на точките трябва да отговаря на числото до нея. Така децата се учат по лесен и забавен начин да броят. И накрая може да сложите по големина дървените пръчки и да нанижете съответния брой пръстени отговарящи на числото до него. 

Статията е колаборация с онлайн магазина “Bellamiestore” и е спонсорирана.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com