Отнемането на приза „Логопед на годината за район южен централен 2023“ на Александър Кърджев е решение, което събуди голям обществен интерес. В началото на сайта Логопедия.БГ бе качено съобщението с кратки и неуточнителни детайли за отнемането на приза на Кърджев.

Причини за дисквалификация и отнемане на приза на Кърджев според Логопедия.БГ са: “връзки със създателите на позорния видео материал, в който се извършва гавра с лице със специални потребности” – Личния живот на г-н Кърджев не засяга по никакъв начин организаторите на наградите. Той, разбира се, има право да изразява свободно своето възхищение и радост от срещата си с лицето известно като „Чеченеца“ по начин, който намери за добър. No, когато в социалните мрежи се споделят негови снимки с това лице с коментар „логопед на годината“, то организаторите на наградите „Логопед на годината“ приемат тези действия на г-н Кърджев като уронващи престижа на наградата. Логопедия.БГ категорично осъжда съдържанието на въпросният видеоклип и поведението и отношението на лицата свързани с неговото създаване.

Според организаторите “системно не е посочвал източник при споделяне на чужди материали в интернет пространството и нарушаване на авторското право и многократно логопеди са коментирали и посочвали даден материал препубликуван от Кърджев като тяхна собственост” и е „споделял практики лишени от доказателства“. В конкретния случай от Логопедия.бг визират видео, в което Кърджев приканва своите последователи да дарят средства за процедури по „впръскване на стволови клетки“ на дете, с което работи. Логопедът бе нападнат и за своите образователни квалификации.

Логопедът получи голяма подкрепа от свои пациенти и приятели на страницата си. Там качи и съобщение: “

Най-трудното ми решение, което е трябвало да взимам в живота.

След нелепото ми оплюване и медиино излагане във вчерашния ден приключвам с логопедията.

Официално.

Кабинетът ми вече не работи, страницата е пусната за закриване и ще бъде унищожена след 29 дни, ютюб каналът вече е изтрит. Видеата са свалени, публикациите също.

Поемам в нова сфера в чужбина.

Благодаря на всички за всичко.

П. С. ШЕГУВАМ СЕ 🤣

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ КОИТО МИ ПИСАХА И МЕ ПОДКРЕПИХА. КЪРДЖЕВ ТРЯБВА, НО НЯМА ДА БЪДЕ УНИЩОЖЕН.

ЩЕ КАЧВАМ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ВИДЕА, ЩЕ ВИ ДАВАМ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ИДЕИ.

”МЕТОДИТЕ” , КОИТО СА ОПИСАНИ КАТО НЕДОКАЗАНИ – А КОЙ Е ДОКАЗАНИЯ МЕТОД ЗА РАБОТА С ДЕЦА С ИЗОСТАВАНЕ В РАЗВИТИЕТО? ДОКАЗАН И УНИВЕРСАЛЕН РАБОТЕЩ ЗА ВСИЧКИ ДЕЦА?

“МЕТОДИТЕ” НЕ СА КЛАСИЧЕСКА ЛОГОПЕДИЯ, А ЛОГОПЕДИЯ, ПРЕЧУПЕНА ПРЕЗ ДРУГИ ВИДОВЕ ТЕРАПИЯ, ДО КАКВАТО 70% НЕ СА СЕ ДОКОСВАЛИ, МОЖЕ БИ НЕ СА И ЧУВАЛИ.

НЯМА ДА КОМЕНТИРАМ СЛУЧАЯ, ЗАЩОТО НЯМАМ НИКАКВА ВРЪЗКА И ВИНА. ОПРАВДАВАМ ЛИ СЕ – ИЗГЛЕЖДА СЯКАШ ИМАМ. ВСЕКИ ДА СИ МИСЛИ КАКВОТО ИСКА.

ТУК СЪМ ЗА ВАС И ДЕЦАТА ВИ И ЗАПОМНЕТЕ – С РАБОТА МОЖЕМ ПОНЕ ДА СМЕКЧИМ ДЕФИЦИТИТЕ!!!!!

“Вчера с изненада разбрах, че ми отнемат наградата “Логопед на годината”. Мен обаче ме притеснява фактът, че замесват името ми, сякаш съм бил участник или имам отношение към това скандално видео, което се разпространи, с момчето в мола. А
нямам нищо общо с това видео като присъствие или участие. Иначе отношението ми е – не толерирам и не одобрявам такива постъпки. Но в организацията, да убеждавам момчето да участва – нямам нищо общо с това. Може би е изтълкувано от публикацията на “Логопедия.бг” е, че съм се снимал на 2 март с Чеченеца и съм си качил снимката. Мотивът е, че снимането с такива лица води до уронване престижа на гилдията на логопедите. Снимката е направена от реклама на един фитнес, в който аз тренирам от няколко години. Чеченеца го рекламира, аз бях там и се снимах с него. Имаме и едно видео заедно, заснето пак в деня, когато се правеше рекламата на фитнеса. Не познавам тези хора повече от това, което описвам. Но въз основа на тази снимка ми е отнета наградата. Нямам против, но съм против това да излиза, че все едно участвам в заснемането на това видео в пловдивския мол, да се твърди, че съм убедил момчето да участва. Аз не ги познавам тези хора. Не съм бил там в този ден. Бил съм си в Пазарджик”.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com