Защо родители в София стопираха 402 места в детските ясли и градини? Стотици родители не са записали децата си в градина, въпреки че са приети, показват резултатите от последното класиране в столицата. Причините са, че не са се явили, сами са се отказали или са посочили предимства, които са им донесли повече точки при кандидатстването, а после не са ги доказали с документи.

След последното класиране в края на август, около 6000 деца останаха без място в яслите и още няколко хиляди не влязоха в градините.

„Декларирали са нещо, след това не могат да представят документи или просто са решили да се преориентират на друго място“, обяснява директорът на градината Нели Николова за БТВ.

Как ще стартира учебната година за детските градини

Както всяка година и тази не мина без “измами с критериите” за прием в столичните детски градини. Общо за столицата 402 от класираните деца в последствие не са записани. Повече от половината – защото родителите им изобщо не са се явили в градината. 135, защото родителите са заявили отказ, а 47 – защото не са успели да докажат предимствата, посочени при кандидатстването, които са им дали повече точки.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com