Студенти по педагогика от бургаските университети, както и завършили млади учители, влизат в детските градини през лятото, за платени стажове, финансирането на които ще поеме общината. Инициативата, която за трета година се провежда, обяви кметът на града Димитър Николов в своя Фейсбук профил.

“Освен натрупването на ценен опит, това ще осигури непрекъсната работа на бургаските детски градини през лятото и ще гарантира спокойствие за родителите, когато са на работа. Така ще дадем възможност на скоро завършили учители и студенти по педагогика да започнат работа в реалната практика, а работата им ще бъде призната като стаж”, допълни Николов.

Стажовете са платени и ще бъдат в периода юли-септември

Студентите-стажанти ще работят под ръководството на педагтози, а директорите ще имат възможност да избират доказалите се млади специалисти за временна или постоянна позиция в градината.

В програма „Заедно за образованието“ може да се включат специалисти педагози с квалификация „детски учител“, студенти 4, 3 и 2 курс от специалности „Предучилищна педагогика“, „Предучилищна педагогики и чужд език“ и „Начална и предучилищна педагогика“, както и студенти от магистърски програми, даващи квалификация „детски учител“.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com