Детските градини са място на радост, развитие и забавление. За да осигурите богато и образователно преживяване на децата, са необходими специални продукти и играчки. В тази статия ще разгледаме някои от най-популярните продукти за детски градини в момента.

Конструктори и пъзели

Мултифункционалните играчки са идеални за развиване на различни умения у децата. Те често включват дървени магнитни конструктори или пъзели с букви и цифри, геометрични форми или забавни форми.

Детските конструктори са отличен начин за развиване на логическото мислене, креативността и проблемното решаване при децата. Те също така предоставят възможност за забавление и игра, докато се учат важни умения.

Боравенето с частите на пъзел букви или дървен пъзел с числа е предпоставка за правилното държане в бъдеще на молив и химикал. Търсенето и поставянето на конкретна формичка от пъзел с цифри на правилното място учи детето как да решава проблеми и да взема решения. Необходимостта от едновременна дейност на очите и ръцете усъвършенства координацията между двата сетивни органа, и насърчава концентрацията на детето. Пъзелът е чудесен способ за задълбочена комуникация между дете и възрастен, или за общуване на деца в група.

Дървени Играчки

Дървените играчки са класика, която никога не излиза от мода. Те са издръжливи и обикновено са изработени от екологично чисти материали. Те също така насърчават творческата игра при децата и помагат им да развиват различни умения. Освен мозайки и дървени сортери, домино и други подобни играчки, често в детските магазини предлагат и такива за ролева игра. Тези дървени играчки не само са забавни за игра, но и насърчават въображението и развиват социалните и комуникативни умения на децата, като им позволяват да играят роли и взаимодействат с други деца или възрастни. Те включват детска ферма с животни, дървена детска кухня за готвене, дървени сортери и други.

Творчески Материали

Творческите игри са подходящи за деца над 3, а други дори над 4 години, заради малките предмети, които се използват. Те включват книжки за оцветяване по модел, комплект за изработване на бижута за шиене и плетене, дървени мозайки, оригами и всякакви прекрасни материали за развиване на креативността и въображението.

Дайте на децата бои, моливи, пастели, акварел или други материали за рисуване и ги насърчете да създадат свои творби под определена тема (пролет, есен, животни, семейство и т.н.). Или дайте им хартия, детски ножици и списания, от които да изрязват картинки и да правят колажи.

За по-малките дечица до 3, може да предложите книжки за оцветяване с вода или моделиране на фигурки с пластелин. Те подпомагат развитието на моториката и дават тласък към творчество и сферата на изкуствата.

Игри за двора

На двора освен да използват вече монтираните съоръжения, децата могат да използват пясъчниците, в които могат да създават различни форми и скулптури, да развиват креативността и въображението, както и фината моторика.

Освен това в Mouse Toys има широка гама от детски инструменти за градината – комплект лопатки за “копаене”, градинска лейка и принадлежности за отглеждане на цветя или зеленчуци в двора на детската ви градина. Това е страхотна идея за занимания на открито, която развива редица умения в децата – грижата за растенията изисква отговорност и съпреживяване. Децата научават, че трябва да се грижат за неща, за да растат и процъфтяват. Процесът на грижа за градината може да насърчи комуникацията и сътрудничеството между децата. Те могат да споделят идеи, да работят заедно и да решават проблеми. Заниманията в зеленчуковата градина насърчават децата да прекарват време на открито и да се свързват с природата.

Музикални инструменти

Музикалните инструменти помагат на децата да развиват ритъм и музикални умения, както и им дава поле да се насладят на музиката. Ето някои от музикалните инструменти или занимания с тях, които могат да се използват в детската градина:

  1. Ксилофон: Ксилофонът е лесен за свирене и предоставя на децата възможност да изучават музикални ноти и ритъм
  2. Тарамбука: Тарамбуката е добър инструмент, с който децата да се научат ритмични умения и да се развие музикалният слух
  3. Маракаси: Тези инструменти са лесни за свирене и подпомагат децата да се запознаят с различни звуци и ритми
  4. Ударни Инструменти: Например барабаните могат да бъдат използвани за разучаване на ритъма и координацията
  5. Клавишни Инструменти: пианото или електронните клавиатури
  6. Пеене и Вокални умения: Пеенето е също музикално изразно средство, което може да бъде забавно и образователно за децата.
  7. Музикални Игри и Ритмични Упражнения: Игрите, които включват музикални инструменти и ритмични упражнения, могат да подпомогнат развитието на слуха и ритъма на децата
  8. Музикални Приказки и Игри: Използвайте музика и инструменти за подпомагане на разказването на приказки и игри, които развиват слушателните и творчески умения на децата
  9. Музикални Перформанси и Проекти: Позволете на децата да се учат и да представят музикални перформанси или проекти, които да покажат пред родителите и други деца
detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com