Всеки родител иска най-доброто за детето си, но качвайки негова снимка в интернет, дори и невинен кадър на детето, то увеличавате риска тя да достигне дебрите на интернет. А представете си от невинно споделен кадър в интернет, детето ви да стане “Най-популярното меме”?

Успешното дете

Това меме е едно от най-успешните в интернет. А то става случайно – 11-месечният Сам Грайнър си играе на брега, когато майка му прави този кадър с новия си фотоапарат, който по-късно същия ден публикува във Flickr. Мемето отначало става известен като “Мразя пясъчни замъци!“, все едно Сам току-що е съборил нечия постройка. Скоро обаче той става още по-популярен като “Успялото хлапе”. Всъщност Сам просто си е похапвал пясък.

Майка му Лани признава, че това развитие ѝ допада, защото не иска синът ѝ да бъде свързан с негативни мемета и емоции. “Виждайки го в интернет като успешното дете, аз просто се разчувствах, подхождаше му идеално, защото Сам се роди недоносен и беше опериран едва на 6 седмици.

Днес Сам е на 15 и тази снимка е изиграла значителна роля в живота му, той дори има меме мениджър, тъй като ликът му се използва неконтролируемо.

Детето бедствие

Зоуи Рот се превръща в интернет сензация през 2005 г., когато случайно е заснета от баща си пред горяща сграда сякаш с дяволска усмивка на лицето. На снимката тя е едва на четири годинки, а оттогава изображението се превърна в най-популярното меме. Историята зад снимката не е толкова вълнуваща, както очаквате. Бащата на Зоуи я води да гледат планирано изгаряне на къща с цел изчистване на имот в техния квартал в Мебейн, Северна Каролина, разказва ВВС. Наскоро тя продаде правата за снимката за цели 500 000 долара. 

Хлои – обърканото момиче

Хлои е може би най-познатото меме в интернет и има над половин милион последователи в Инстаграм. Тя става известна не със снимка, а със стоп кадър от видео, в което съобщават на дъщерите си – Хлои и Лили – че вместо на училище, отиват на посещение в Дисниленд. И докато Лили започва да плаче от радост, то Хлои явно е по-скоро объркана от смяната на плановете. Резултатът е ето този стоп кадър (2:08 минута).

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com