Когато Абигейл и Сесилия Бург изчезват в гората близо до дома им в Луизиана в края на ноември, родителите им изпаднали в шок и започнали да обследват гората до тях заедно с полицията цели 4 часа. Оказало се, че и кучето на семейството Артемис също липсвало.

„Започнах да тичам из целия имот, който е шест акра (24 декара), и тогава се обадих на съпруга ми и казах: „Няма ги“, казва майката на сестрите Мери Бърг.

Полиция и съседи издирвали момичетата и кучето четири часа, докато не чули Артемида да лае.

„Преди да се усетя, бяха минали 9 часа и все още не знаехме нищо“, казва бащата Джъстин Бърг. Последна надежда семейството вижда в домашното си куче. Четири часа след изчезването им, един от спасителите чува Артемис да лае и да пази момичетата, които току-що е открил.

„Той не ги пускаше при момичетата. Обикаляше ги и ръмжеше полицаите“, споделя Мери Бърг. След като децата се връщат при семейството си, става ясно, че са се изгубили именно заради кучето.

Едва след като момичетата се събрали отново с родителите си, те научили, че Артемис всъщност е този, който ги е “изгубил”. „Той продължи да бяга пред нас. Опитвахме се да го следваме, но не успяхме да го изпреварим“, каза Абигейл Бърг. Семейството му е простило. „Той има свободен пропуск за известно време“, каза Джъстин Бърг. „Няма да му се карам, че дъвче одеяла и обувки.“

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com