В детската градина на детето му е студено. Колко пъти на ден се намира някоя майка да сподели тези притеснения, но температурата всъщност в детските заведения не трябва да е спрямо тази, която родителите поддържат, а е по Наредба според здравните изисквания.

Какви са температурните норми в детските ясли и градини?

В яслите температурата трябва да е от 21 до 23 °С, с относителна влажност на въздуха в границите от 45 до 60 % и обмяна на въздуха 1 1/2 пъти в час чрез редовно проветряване. В градината градусите трябва да са между 18 и 21°С.

А на каква температура децата не се извеждат навън?

Във всички ясли и детски градини подходящото време за игра е от съществено значение, включително времето, прекарано навън, когато прогнозата позволява. Подходящите температури за игра на открито в детската градина варират в зависимост от възрастта на децата. По-малките деца са по-чувствителни към времето, а по-големите деца могат да играят навън при по-широк диапазон от температури.

Но е прието, Децата да не се извеждат при температури под 3 градуса или по-високи от 30 градуса

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com