Монтесори кулата може да бъде използвана по различен начин в различните стаи в дома. Използването на помощната кула се вписва в метода на Мария Монтесори, която счита, че свободата, заедно с отговорността подпомагат естествените наклонности и интереси
на детето се разгръщат.

Обучителната помощна кула 3-в-1 е вдъхновена именно от метода на Монтесори. Предназначена да помогне на вашето дете да достигне вашата височина и да участва активно в различни дейности като готвене и почистване, както и в усвояването на различни умения, тази иновативна помощна кула включва децата в света на “големите” и ги прави равноправни членове на семейството.

Многократно сме споделяли за ползите, но ще споделим отново, че Обучителната помощна кула 3-в-1:

Подобрява моториката на ръцете: Изкачването и помощта във всякакви задачи на мама и тате ще подобри моториката на ръцете на вашето дете.

с код GIFT5 ще получиш 5% отстъпка тук

Усъвършенстване на грубата моторика: Изкачването нагоре и надолу също ще развие мускулите на краката и ръцете.

Създава независимост: Възможността да достигат места от къщата самостоятелно и усвояването на умения през целия процес ще даде на детето усещане за свобода, независимост и сигурност.

Подтиква към творчество: Монтесори кулата прави много пространства в дома достъпни за вашето дете. Този нов свят за изследване и игра със сигурност ще подпали техния въображаем свят и творческо мислене

Предоставя качествено време: Детето ви ще обича да седи в кулата и да ви наблюдава, докато вие изпълнявате ежедневните си задачи. Това ще ви даде възможност да се свържете и създадете безценни спомени заедно.

Учи за ред и чистота: Кулата ще им помогне лесно да подреждат книгите и играчките си, да измиват ръцете и чиниите си. Тези прости задачи ще ги научат на важността на реда и чистотата още от малка.

Вярваме, че децата винаги могат да намерят нов начин за използване на умната мебел, но ето няколко идеи:

Мастър шеф

Използвайте кулата в кухнята и създайте “кулинарна станция” за детето. Подгответе съставки за приготвяне на прости ястия. Нека детето участва във всяка стъпка от подготовката – от измиването на зеленчуците до смесването на съставките. Това не само развива техните кулинарни умения, моторика и спомага за развиване на речта, но и ги забавлява.

Вълшебна библиотека

Детето е изследовател в света на Монтесори, а кулата се превръща в неговата вълшебна книжарница. Всеки “етаж” на кулата представлява различна способност, готова да бъде открита от любопитното дете. По тази начин може да използвате кулата като ролева игра – детето да е продавач-консултант в книжарницата и да ви представи всяка една книга. В същото положение може да се използва и като магазин.

Пикасо

Трансформирайки се в творческо убежище, кулата стимулира въображението на малките художници. Разцъфват цветове и идеи, както на черната дъска, така и върху листа за оцветяване.

Къща за кукли

Кулата може да се превърне в идеалното място за куклен дом. Детето може да подреди своите кукли и аксесоари на различните “етажи” на кулата. Те могат да разиграват различни сценарии и да развиват социалните умения на куклите си.

Наблюдателница

Кулата може да бъде използвана като място за наблюдение. Детето може да се качи и да наблюдава околната среда, играейки ролята на наблюдател или различни герои от приказките. Това стимулира тяхната въображение и креативно мислене.

Автобус

Кулата може да се превърне и в автобус, където детето е водач и превозва своите кукли или плюшени играчки. Те могат да поемат на вълнуващо приключение по дома или дори да пътуват до различни “места” в техния детски свят.

Учителска стая с кукли

Кулата може да бъде място за „обучение“ – класна стая с учител икукли. Детето може да играе ролята на учител и да „преподава“ на своите кукли по различни предмети. Това може да бъде възможност за тях да изразяват своите представи за учене и образование.

Тези идеи за игра с кулата не само ще забавляват децата, но и ще развиват техните социални, креативни и когнитивни умения.

Украси кулата

Украсяването на обучителната помощна кула със стикери може да бъде забавен и творчески начин за персонализиране на пространството и привличане на вниманието на децата. Ето някои идеи. Разгледайте с децата теми или интереси, които обичат, и използвайте стикери, свързани с тези теми. Например, ако те обичат животните, можете да добавите стикери с животински мотиви, ако обичат космоса – космически стикери и т.н. А след това може да я изчистите заедно.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com