“Светът в кутия“ помага на децата да опознаят света, да учат и да се забавляват

В днешния дигитален свят, където екраните доминират в ежедневието на децата, родителите търсят интересни начини за образователни и заабавни занимания. „Светът в кутия“ е точно такъв продукт – уникална за страната ни образователна кутия, създадена да насърчи любопитството, креативността и ученето чрез забавление. С тази кутия децата не само ще развиват ключови умения, но и ще имат възможността да пътешестват из различни държави, да се потопят в чужди култури и традиции, без да напускат дома си.

Първата такава кутия на 365 идеи е посветена на Япония и съдържа над 10 различни игри и предизвикателства за малки и големи пътешественици

Материалите в „Светът в кутия“ предлагат богат спектър от занимания – от творчески проекти и научни експерименти до културни открития и езикови предизвикателства. Тези активности помагат на децата да развиват аналитично мислене, четивна грамотност и фина моторика. В същото време, те им предоставят увлекателни и интерактивни начини да опознаят различни части на света, като в случая на първата кутия – Япония.

Получавате и код за отстъпка – детскитеградини10

Всеки елемент от кутията е внимателно подбран и разработен, за да предостави на децата богат опит и знания за културата, изкуството, науката и традициите на Япония. От дневника на пътешественика до мемори картите с известни японски картини, всеки компонент е предназначен да разширява хоризонтите и да провокира интереса на малките изследователи.

Какво ще откриете в „Светът в кутия“ – Япония ?

 1. Дневник на пътешественика
  Книжка с истории за Япония, авторски илюстрации, снимки, любопитни факти.
 2. Карти с предизвикателства
  10 предизвикателства за творчество, сглобяване, научни експерименти, кулинария и японски език.
 3. Дървен макет за сглобяване
  Сглобяването на традиционната японска порта тории изисква фина моторика и съобразителност.
 4. Мемори карти
  15 от най-известните картини на японския художник Хокусай са в кутия с мемори карти. Може да играете по 3 различни начина.
 5. Научни експерименти
  Два научни експерименти с QR кодове и протокол за развиване на научна грамотност.
 6. Творчески проекти
  Два емблематични творчески проекта за Япония и включени материали за тях.
 7. Паспорт
  Специален Паспорт на пътешественика, в който да отбелязвате всички посетени държави.
 8. Въпроси и инструкции
  Въпроси за развиване на четивна грамотност. Инструкции за родителите с допълнителни идеи.

„Светът в кутия“ не само обогатява знанията на децата, но и ги подготвя за глобалния свят, в който ще растат и ще се развиват. Тя насърчава толерантността, любопитството и уважението към различните култури – качества, които са изключително важни за съвременния гражданин на света.

Над 3000 деца вече развиват своите умения с помощта на „Светът в кутия“ – Япония, с над 10 игри за цялото семейство можете да прекарате забавно и интересно време заедно. Тези игри не само предоставят увлекателна забава, но и са ценен инструмент за учене чрез приключения. През този процес децата развиват ключови умения и се запознават с различни аспекти на света, като единно семейство споделяте ценни моменти и създавате незабравими спомени.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com