Как да оборудваме детската градина с иновативни играчки и мебели, създадени с мисъл за развиване на детските умения и таланти? Кои са най-интересните игри и играчки за детска градина?

Именно по тази тема ще говорим с партньорите ни Gusoche – водеща платформа, посветена на създаването на иновативни детски играчки, оборудване за детска градина, мебели за детска градина. Винаги сме се насочвали към брандове с продукти с добавена стойност за детското развитие, които са приложими и в общински, и в частни градини. Продуктите на Gusoche мотивират именно пълноценната работа с децата и предлагат съвременни методи и средства за тяхното развитие.

Gusoche събира на едно място най-иновативните образователни игри и играчки, спортни артикули и мебели, които са отличени с престижни световни награди и оценени от специалисти, практикуващи методите Монтесори и Валдорф. Има и български брандове, които влагат душа и мисъл в изобретяването на  играчки и игри, подходящи за деца със специални образователни потребности, като подпомагат тяхното развитие и интеграция.

Брандът предлага и до 40% отстъпка от стандартните цени на дребно за детски градини, а чрез програмата на МОН „Хубаво е в детската градина“  може да кандидатствате за финансиране на проект с техните иновативни играчки.

Кои са най-интересните игри и играчки за детска градина, както и оборудване и мебели за детска градина от Gusoche?

Балансиращи дъски и техните комплекти ERZI

Продуктите на Erzi, отличени като най-добрите Валдорф и Монтесори играчки в Германия, са специално проектирани да насърчават детското развитие.

Балансиращите дъски Erzi са идеални за стимулиране на двигателното развитие и координация на децата, включително тези със специални образователни потребности (СОП). Те предоставят разнообразни и интерактивни начини за упражняване и подобряване на физическите способности на децата.

Универсалните дъски за балансиране на Erzi се предлагат в няколко дължини и с различни функции, които предоставят разнообразни стимули за движение, осъзнаване на тялото, баланс, концентрация и тактилни усещания. Те са проектирани така, че да издържат до 100 кг и да са подходящи за деца от различни възрасти. Балансиращите дъски могат да се използват както в изправено, така и в легнало положение, като последният вариант е особено подходящ за начинаещи, които се запознават с изискванията на дъската за балансиране и своите физически способности. Освен тях, има и ролкови пързалки, сензорни пътеки за катерене, ходене по въже, високо устойчиви продукти от букова дървесина и солидни постройки за външни пространства за ролеви игри и забавления в топлите дни от годината.

Има дори цял комплект за детски градини и центрове – Комплектът “Балансиращо игрище” насърчава двигателните умения и концентрацията, а центърът със седем елемента е с фокус върху многофункционалната „централна част“ и е истински празник за физическите сетива. Децата несъзнателно се учат как да общуват с други деца, тренират своята независимост и укрепват езика и сръчността си.


Детски легла и шкафчета на KAID

Заедно с партньорите от KAID, екипът разработил уникален дизайн на детски Монтесори легла, специално адаптиран за частните детски градинииз цялата страна. Леглата са създадени да бъдат стифируеми, позволявайки използването на допълнително пространство за игра и занимания извън времето за сън.

Детските шкафчета са перфектно адаптирани към нуждите на всеки малък потребител, предлагайки удобство и организация в детското пространство за дрешките, якенцата и обувките. Мебелите са изработени от естествени и изключително здрави материали, които създават уют и спокойствие в пространството. В съчетание с минималистичната визия на леглата, тези мебели създават усещане за близост до природата във всяка стая. Дългосрочната издръжливост на материалите осигурява икономия от разходи за обзавеждане и поддържа дълготраен ефект от приятна и здравословна среда за децата.

Комлекти за игра – дървени хранителни продукти

С качество и без аналог в България, както и с изключително разнообразие детайлни миниатюрни дървени хранителни продукти на Erzi, са изработени от масивна букова дървесина с естествени цветове.  Асортиментът включва всичко от чери домати до пържено пиле, предоставяйки на децата богат избор за тяхната игра на „кулинари“.

Продукти по STEM – Bavvic 

BAVVIC са мултифункционални, сензорни, дизайнерски конструктивни блокове, които не само забавляват, но и ангажират децата в култура на учене чрез творчески практически подход. Тези отворени дървени блокове със сензорни силиконови конектори са проектирани от архитекти, разработени от родители и експерти, с цел да подпомагат интереса към образованието чрез геометрични и абстрактни форми.

BAVVIC е идеален за STEAM (Science, Technology, Engineering, Arts and Math), което гарантира, че всеки, независимо от възраст, пол, индивидуални различия или сензорни нужди, може да развие свои собствени уникални конструкции. Тази игра активно подпомага развитието на разнообразни умения като когнитивни, двигателни, пространствено въображение, решаване на проблеми, творческо мислене и много други. Играта с BAVVIC не само укрепва концентрацията и сътрудничеството, но и помага за изграждане на социални взаимоотношения.

Килими за детска градина

Разкрийте цветната магия на игрите с килимите за игра Erzi.  Брандът селектира разнообразие от килими с размери до 400 см, овални и правоъгълни, изящно украсени с цветя и животни, с емоциите, с цифри, с цветовете на дъгата, с езеро или с град. Този тип килими е перфектната основа за всяко детско заведение, пространство или кът за игра. Снабден с допълнително сплъстяване от долната страна, той предотвратява и от навлизането на студ и осигурява издръжливост и комфорт.

Направи Gusoche свой партньор и се присъедини към общността за иновативни детски играчки, която непрестанно ще се стреми да разширява и обогатява цикъла на качествено детско развитие.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com