Какви могат да бъдат ползите за нашите деца от това?

Днес ни гостува Яна Йовчева – Фън Шуй консултант по метода на тайванската школа Само сърце. Помага на хората да върнат бързо и лесно хармонията в отношенията, да намерят желаната работа, да подредят пространството, така че всичко да се получава с лекота в живота.

Много е важно да се разбере, че Фън Шуй не е декорация, нито интериорен дизайн.

Фън Шуй е наука, запазила се през хилядолетията, която ни учи как да правилно да използваме природните закони или с други думи как да управляваме по-добре енергията в нашия дом.

Всеки предмет, всяка мебел или вещ имат своята вибрация и съответно оказват влияние на нашите емоции и здраве. Чрез петте сетива ние възприемаме всичко около нас.

За това е важна подредбата и разположението на всяка мебел като например леглото, бюрото, гардероба.

Също така всеки цвят има определна вибрация и значение, за това ако не ги познаваме е добре да се придържаме към по-неутралните цветове и да избягваме прекалено шарените мотиви.

Сега ще се спра по-конкретно на детската стая.

Как да подредим пространството, така че нашите деца да имат по-спокоен сън, да бъдат по-здрави и да учат по-прилежно?

Съвет 1: Цветовете на стените и на по-големите мебели трябва да са възможно по-неутрални. Препоръчвам ви да използвате бялото, бежевото, кремавото, цвят слонова кост, мръсно бяло и леки нюанси на жълтото или сивото. Всички други по-наситени цветове възбуждат прекалено сетивата и нервната система на децата, а от там те имат по-лош сън, раздразнение, влошено здраве.

Съвет 2: Леглото на детето не бива да бъде подпряно откъм дясната си страна към стената, може от към лявата или да бъде центрирано (посоките се гледат когато си легнал). В противен случай децата стават лесно раздразнителни и боледуват често.

Съвет 3: Леглото не бива да се подпира от нито едната си страна към стена, която граничи с баня или с кухня. Резултата от това ще бъде да избегнем децата да имат кошмари, неспокоен сън или проблеми с дишането.

Съвет 4: Леглото на детето не бива да бъде разполагано под прозорец или срещу вратата на стаята. Това води до здравословни проблеми, тък като в първия случай енергията излиза от помещението, а във втория имаме „режеща“ енергия (Ша Чи).

Съвет 5: По възможност, в стаята трабва да има по-малко мебели, вещи, играчки. Детската спалня е място предимно за сън и почивка. Ако това не е възможно, то тогава вечер всичко трябва да бъде прибрано и подредено, за да може детето да спи спокойно.

Съвет 6: Черният цвят е забранен за стени, мебели и декорация, защото води до тъга, негативни мисли и до депресия.

Съвет 7: Не се спи в стая, която се намира под или над кухня, нито в стая, чиято врата е точно срещу вратата на банята или кухнята. И в двата случая ще доведе до здравословни проблеми.

За по-големите деца, които използват бюро има също няколко основни съвета за могат да учат по-добре.

Съвет 1: Бюрото не бива да е срещу прозореца, нито срещу стената.

Съвет 2: Бюрото трябва да е разположено така, че детето да вижда кой влиза в стаята и в същото време зад гърба му трябва да е стената. Така ще се чувства сигурно и ще учи много по-ефективно.

Съвет 3: Бюрото не се слага срещу вратата, нито между две врати, нито под етажерки. Това е режеща енергия и в дългосрочен план се отразява неблагоприятно.

Съвет 4: Ако ще подпираме бюрото към стената, тогава може да използваме лявата му страна (посоките се определят, когато сме седнали на него).

Можете още сега да проверите какво е разположението на мебелите във вашия дом. Малки промени ще доведът до осезаеми резултати доста бързо.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com