Монтесори е една от най-ефективните и популярни методики в света. С нейното прилагане се дава възможност на децата да бъдат по-самостоятелни в ежедневието и в образователния процес от ранна детска възраст.

Основните принципи на Монтесори са самостоятелността и личният избор на детето, като не се позволява то да бъде принудено да върши нещо против волята му. Уважава се личното пространство на детето, а проблемите се разрешават с разговори.

Чрез Монтесори педагогиката децата развиват креативност, умения за разрешаване на различни проблеми и за оптимално разпределение на времето на критическото мислене. Още когато детето хване за първи път моливи, с които да рисува върху белия лист, то е готово да научи и цветове чрез тях.

Моливникът тип Монтесори е идеалният начин да съхранявате моливите по цветовата гама и да научите детето да ги подрежда и сортира по цветове.

Изработен е от дърво и има 8 индивидуални поставки за моливи. От едната страна са обозначени цветовете по които децата трябва да сортират моливите или фулмастрите си.

По желание може да се добави и името на детето или името на групата на дечицата в детската градина.

Как да изберем супер играчка за детето ни

В метода Монтесори е заложено рисуването, като едно от препоръчителните занимания за деца, тъй като креативните занимания с игра и рисуване помагат да се упражни дясното мозъчно полукълбо на вашето дете, което води до цялостно здравословно развитие на мозъка. Освен това чрез рисуването, вашето дете се научава как да взема решения и да решава
проблеми и ще изгради самочувствие.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com