Какво представлява кавитацията и как може да се погрижим за тялото ни чрез нея?

Кавитацията е иновативен и безоперативен метод за разбиване на мастните натрупвания, премахване на целулита и оформяне контура на тялото. Прилага се също и при мускулни травми и проблемни сухожилия.

Процедурата се извършва чрез ултразвук (40 Khz оптимална честота), който образува микромехурчета в кожата. Под неговото въздействие, тези микромехурчета се пукат, разрушавайки мастните натрупвания в дадена зона. Разградените мазнини се изхвърлят чрез естествени процеси от тялото, а метаболизмът се ускорява.

Кои зони от тялото могат да се третират?

Най-често се третират бедрата и междубедрието, сгъвките на ръцете, корема и ханша, областта под капачките на коленете. Не се правят терапии върху лицето и шията.

Тази процедура може да се извършва и в домашни условия, благодарение на създадените качествени уреди за тази цел. Пример за това е популярният и резултатен апарат за кавитация Karlton Electronics, който намалява значително нужните финансови средства за процедури в естетичен център и позволява собствено планиране на времето за терапиите.

Кавитация не се препоръчва при чернодробни заболявания, захарен диабет, бременност и кърмене, остри инфекции. По време манипулацията не се усеща болка и няма странични ефекти.

След извършването на препоръчителния брой терапии, който зависи от ползвания апарат и от комбинирани фактори (генетични и хормонални), се постига намален обем мазнини, оформен контур на тялото, намаляване на сантиметри в обиколката и редуциране на мастните клетки в проблемните зони. Постигнатият резултат е за дълъг период от време и може да се задържи с поддържащи терапии. По тази причина и кавитацията е толкова търсена козметична процедура от женската аудитория.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com