градина

Пред NOVA говори майката на едно от трите деца, които избягаха от детска градина в столичния квартал “Люлин”. Инцидентът е от началото на седмицата. След пропуск на персонала 3-годишните деца успяха да минат през няколко врати и да излязат на улицата, с риск за живота им. За щастие случайни минувачи връщат децата невредими и сигнализират полицията.

Денят е понеделник в 9:30 ч. Директорката на детската градина се обажда на Лилия Попова с думите, че е станал инцидент с детето ѝ. „Каза ми, че детето ми, тъй като е по-едричко си е отключило само вратата и е избягало само от градината. Тъй като много бързо тича, те се опитали да го настигнат, но не могли”, заяви Лилия Попова.  

Жената отива в детската градина веднага. „Моля ви, поставете се на мое място и си представете вашето дете, 3-годишно, се разхожда и пресича само огромен булевард в „Люлин”. Животозастрашаваща ситуация”, посочва тя.

По разказ на майката – обяснението на персонала било, че едната служителка отишла да носи бележка до другия етаж. „А другата е останала сама с децата и те някак си са си отключили и са излезли”, допълва майката. Така три 3-годишни деца се оказват на улицата. Две от децата са намерени на метри от детската градина, на тротоара. Хванати за ръце, от случаен минувач.

Екипът на NOVA се свърза се с жената, забелязала децата, по телефона. „Бяха с пантофи, тънки блузки с дълъг ръкав. Уплашени, гледат, не им е познато, не знаят накъде да тръгнат”, разказа тя.

Заради това, че децата са по пантофи жената веднага отива до детската градина. Там ясно си спомня думите на персонала: „Къде ходите, бе?”

И го удари, бутна го по рамото. Като ги оставих една жена каза: „Още едно дете го няма”. Не може 40 минути да не знаят, че три деца липсват от групата”, казва жената.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com