Въпреки че третият локдаун свършва на 31 март, 1 и 2 април също остават неработни за детските градини. Това съобщи кметът Йорданка Фандъкова. “Една от целите на мерките е всички спокойно да могат да излязат да гласуват на 4 април”, обясни Фандъкова.

Игри вкъщи за дъждовно време

При затварянето на училищата и детските градини служителят има няколко опции: да се уговори допълнителен платен годишен отпуск, да излезе в дистанционна форма на обучение или да излезе в неплатен отпуск. Това заяви експертът по трудово право към КНСБ Тодор Капитанов.

По думите му човек не може да откаже да е хоум офис, тъй като по време на локдаун работодателят има право със заповед да определи такъв режим на работа.

10 занимания за децата вкъщи

През следващите 10 дни се полагат помощи за родителите, които се налага да останат вкъщи, заради наложените строги мерки. Право имат родители, които не могат да ползват неплатен отпуск, безработни родители и самоосигуряващи се лица”, обясни Зоя Попова, експерт в Агенцията за социално подпомагане. 

Тя информира, че трябва да се подаде заявление-декларация в съответната Агенция за социално подпомагане. Двама родители от едно семейство могат да кандидатстват по различни мерки за подпомагане.

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com