Популярното британско детско „Peppa Pig“ представи еднополова двойка в свой епизод след години на призиви за повече ЛГБТК герои в шоуто.

Епизодът, озаглавен “Семейства”, беше излъчен във вторник сутринта по британския Channel 5, в него полярното мече Пени рисува родителите си и казва на Пепа, че има “две майки”. По време на шоуто Пени рисува себе си, държаща се за ръце с две полярни мечки в рокли.

Популярни детски учат децата на грешни уроци, показва последно проучване

“Аз съм Пени полярната мечка”, казва тя. “Живея с моята мама и другата ми мама”.

“Едната ми мама е лекар, а другата мама готви спагети. Обичам спагети”, разказва Пени.

Анимационното шоу, което се съсредоточава около 4-годишно прасенце и нейното семейство, е преведено на 40 езика и излъчено в над 180 страни. Наричан е „глобален феномен“, въпреки че е изправен и пред критика за подкрепа на половите стереотипи чрез демонстриране на баща, който работи, и майка, която си стои вкъщи. През 2019 г. от ЛГБТК призоваваха шоуто, което се излъчва от близо две десетилетия и спечели три награди BAFTA, да включи родители от един и същи пол. Искането събра близо 25 000 подписа.

“Много от тези, които гледат шоуто, ще имат две майки или двама татковци и ще означава много, че техните преживявания са представени в такава емблематична програма за деца”, коментира още един от най-агресивните пропагандисти на ЛГБТ идеологията.

detskitegradini.com
Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com