Ловджийско куче нападна и нахапа две деца в двора на детската градина в пловдивското село Белозем. Инцидентът е станал в момент, когато групите с деца са били изведени навън. На пострадалите две момченца веднага е била оказана медицинска помощ.

Едното от пострадалите деца е 6-годишният син на Донка Неделчева. Момченцето все още е в шок и днес не е на градина.

„Детето ми е с ухапвания на двата крака. Едната рана на левия крак е дълбока. Като цяло състоянието му е добро. Сложена е тетанус, но е доста изплашен”, казва тя.

Другото нахапано момче е с по-леки наранявания. Децата от групата разказват, че са се гонили на двора вчера по обед,  когато незабелязано кучето се промъкнало на детската площадка, започнало да лае и да ги напада, без да са го провокирали.

„Все още не е ясно дали кучето е безстопанствено или има собственик. Предполагаме, че може да се е отвързало и да е избягало. Възможно е да е влязло в градината, когато е пристигнал доставчикът на храна и вратите са били отворени. В момента търсим собственика и самото животно”, заяви кметът на селото Виолета Петрова.

Според родителите обаче вина за инцидента имат и собственикът, и учителите от детската градина.

Директорката на детскта градина и учителите отказаха коментар пред NOVA

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com