Отново заради COVID-19 от петък най-вероятно затварят и детските ясли и градини в страната.

“Нужно е да предприемем нови мерки. Днес с експертите предложих на министър-председателя Бойко Борисов те да влязат в сила от петък, 27 ноември. Те ще бъдат обсъдени на Министерски съвет в сряда. Предложих удължаване на срока на обявената извънредна епидемична обстановка с 4 месеца – до 2021 година”, съобщи проф. Ангелов.

Новите мерки включват удължаване на обявената извънредна епидемична обстановка с 4 месеца – до края на март 2021 г.

Държавата готви преустановяване на присъствените занятия, практики, стажове и други във всички университети, училища, детски градини и ясли, както и всички форми на извънкласни дейности и занимания по интереси.

Преустановяване на всякакъв вид колективни спортни мероприятия, конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, културни и други развлекателни мероприятия, включително частно организирани тържества.

Продължаване на забраната за посещения в дискотеки, пиано барове, нощни барове, бар-клубове. Пето – преустановяване на работата на заведенията за хранене и развлечение: ресторанти, заведения за бързо обслужване, увеселителни и игрални зали, питейни заведения, кафе-сладкарници, барове и др. Същите могат да работят само за доставки на храна по домовете.

Преустановяване на работата на всички нехранителни магазини, включително търговски и големи центрове от типа мол, с изключение на аптеки, дрогерии, доставчици на пощенски услуги, банки, застрахователи и доставчици на платежни услуги.

Преустановява се провеждането и организирането на вътрешни и външни екскурзии.

Здравният министър беше категоричен, че КПП-та в областните градове няма да има. 

Зад екипа на Детските градини стоят няколко много вдъхновени хора, които искат да направят деня ви по-информиран, по-весел, по-добър. -Контакт: info@detskitegradini.com